یک گروه لهستانی با برپایی دو کارگاه در تهران به قول خودشان «تکنیکهایی را از هنر دلقکی و سیرک نوین» ارائه میکنند.
به گزارش خبرنگار تئاتر ایسنا، اخیرا با همکاری و دعوت گروه نمایشی «آو» یک زوج لهستانی که سالهاست در عرصه تئاتر و هنر نمایشی فعالیت میکنند به ایران آمدهاند تا کارگاهی درباره تجربیات و آموختههای جدید خود به ویژه در «حوزه سیرک و هنر دلقکی» برپا کنند.
این زوج که از خونگرمی و مهماننوازی ایرانیها زیاد شنیدهاند، تاکید دارند که هر آنچه شنیدهاند به درستی حقیقت دارد.
یاتسک تیمین جریو (Jatcek Timingeriu) که به همراه همسرش کاشا تیمین جریو (Katarzyna Timingeriu) به ایران آمده، یک گروه خانوادگی دارد. آنها مدت زیادی است که با هم کار میکنند و تجربیات زیادی را در زمینههای مختلف تئاتر و موسیقی داشتهاند.
او با کار و اجرا در سیرک لهستان و تئاتر خیابانی کارش را آغاز کرده و پس از آن با همسرش سالهایی را در گروه تئاتر "گارجنیزه" که به تایید خودش از گروههای بسیار معروف و شناخته شده در جهان است، حضور داشته و اجراهای فراوان و موفقی را تجربه کرده است.
این هنرمند درباره فعالیتهایش و شیوه اجرای گروهش به خبرنگار ایسنا گفت: در سالهای اخیر اجراهایی در زمینه تئاتر عروسکی به عنوان نویسنده و کارگردان داشتم که جوایزی نیز در لهستان دریافت کردم، در گروه نیز با توجه به علاقهای که داشتیم در زمینههای متفاوتی دست به تجربه زدیم ولی میتوانم بگویم توجه به تاثیر موسیقی، حرکات فیزیکال و تصویر در تئاتر، بیشتر برایمان مورد توجه بوده است.
وی ادامه داد: در واقع همه چیز برایمان از دریچه موسیقی شکل میگیرد و رشد میکند. در حال حاضر من و همسرم یک گروه موسیقی نیز داریم که به همراه اعضای دیگر گروه، در اجراها و کنسرتهای موسیقی فعال هستیم.
تیمین جریو درباره هدف از برگزاری کارگاه در ایران بیان کرد: همانطور که گفتم در این سالها تجربیات متفاوتی را در ارتباط با موسیقی و نیز تکنیکهای سیرک و دلقکی کسب کردهایم. برهمین اساس این دستاوردها را باهم ادغام کردیم و در حال حاضر علاقهمندیم که این نوع نگاه به شکلگیری سیرکهای نو که در تمام دنیا رو به گسترش است،بیانجامد.
او افزود: با توجه به برنامهریزی و هماهنگیهای آقایان اعرابی و افشاری به عنوان تیم اجرایی در این مرحله از همکاریمان، دو کارگاه آموزشی برگزار میشود. کارگاه نخست عنوان "بازیگر سرچشمهی تصویر و موسیقی" را دارد که بیشتر در ارتباط با نگاه ما به تئاتر، با تمرکز بر کار فیزیکال و بدنی و ارتباط تنگاتنگ با موسیقی است. کارگاه دوم هم با عنوان "مهارتهای سیرک و تکنیکهای دلقکی" است که شرکتکنندگان آموزش میبینند چطور به عنوان یک اجراگر، ابزار اجرای خود را تهیه کنند، بسازند و نیز با مهارت و فن به کارگیری آن آشنا شوند و تمرین کنند.
وی درباره میزان شناخت خود از تئاتر ایران هم گفت: واقعیت این است که من و همسرم درباره تئاتر ایران اطلاعات کافی و دقیقی نداریم. این تازه آغاز آشنایی ما با تئاتر ایران است و به خودم اجازه نمیدهم که بخواهم قضاوتی در اینباره انجام دهم اما تاکنون دو نمایش از گروههای ایرانی را در خارج از ایران که شامل نمایش «گیلگمش» از گروه نمایش «آو» و نمایشی به کارگردانی خانم رکسانا مهرافزون که با بازیگران نوجوان ایرانی و لهستانی آماده شده بود را دیدهام. هردوی این نمایشها بسیار الهامبخش و تاثیرگذار بودند به قدری که مشوق و مسبب این شدند که ما الان در تهران باشیم.
یاتسک در پاسخ به اینکه آیا پیش از این به ایران سفر کرده بود؟ اظهارکرد: این اولین ملاقات ما با تهران است و تاکنون سفری به ایران نداشتیم که خوشبختانه این فرصت در حال حاضر برایمان ایجاد شده است، پیش از این سفرهایی به دیگر کشورهای اروپایی به صورت مستقل یا به همراه گروه «گارجنیدزه» داشتهایم، همینطور سفر به کشورهای آمریکا، مصر و هند اما عموما این سفرها برای اجرای نمایش یا شرکت در فستیوالهای تئاتری این کشورها بوده است.
او اضافه کرد: امیر افشاری و سهیل اعرابی سرپرستان گروه نمایش «آو» در ایران میزبان و مسئولان این پروژه همکاری تئاتر «ایران و لهستان 1394» هستند که هدایت و برنامهریزیهای آن را برعهده دارند، ایده اولیه دعوت از من و همسرم برای برگزاری این کارگاه هم، از دو دیدار و همکاری در لهستان سرچشمه میگیرد.
یاتسک در پایان گفت: ما دو هفته در ایران خواهیم بود و امیدواریم که این کارگاهها آغازی برای مشارکتهای بیشتر و طولانیتری در آینده باشد. در این مدت با توجه به برنامهای که مسئولان گروه «آو» به ما اعلام کردهاند، علاوه بر کارگاههای آموزشی، یک اجرای پایانی برای شرکتکنندگان کارگاهها و نیز یک سفر- تئاتر به کویر «ورزنه» و تالاب «گاوخونی» برنامهریزی شده است.
انتهای پیام